VIKTIGT OM RENOVERING

Det är säkert mycket ni undrar över inför er renovering. Nedan har vi försökt få med det som händer i renoveringsprocessen. Är det något ni undrar över som vi inte fått med är ni såklart varmt välkomna att kontakta oss.


Efter att ni skickat en förfrågan kontaktar vi er för att boka ett möte. Vi jobbar med personliga besök för att hålla god kvalitet. Vi behöver se objektet för att ge en korrekt bedömning och pris. Vi mäter upp objektet för att kunna presentera vår offert för er. Mötet kostar er inget, och ni har heller inget åtagande genom vårt möte. På detta möte får ni även information om ca start om det skulle bli aktuellt.


Ni kommer att ha offerten inom 5 arbetsdagar. När ni har godkänt offerten teckans avtal meller er och oss till fast pris enligt offerten.


När offerten/avtalet är underskrivet och är skickat tillbaka till oss så startar planeringen av arbetet som ska göras.


Att renovera t.ex. ett kök eller badrum, detta är inga jobb som man utför själv som lekman. Man måste ha erforderliga kunskaper i VVS och el för att göra det. Ett fullständigt rivningsarbete innebär att elanslutningar ska kopplas bort, all VVS-amatur ska monteras bort och vattenanslutningar plomberas.


Tiden för en renovering beror på vilken typ av renovering det gäller. Badrum på 3-6 kvm beräknas till ca 15 arbetsdagar. Badrum på 7-12 kvm beräknas till ca 25 arbetsdagar. Beräkna ca 15 arbetsdagar för en köksrenovering medan en takomläggning till en normastor villa tar ca 20 arbetsdagar. Räkna med något längre arbetstid om det blir tilläggsarbeten eller om vi stöter på något oförutsett.


Ni kan bo kvar hemma om renoveringen gäller badrum- eller köksrenovering. Ert hem är dock en byggarbetsplats några veckor och material behöver förvaras inomhus. Dörröppningar och passager plastas in för att minska spridningen av byggdammet som tyvärr är ofrånkomligt. Byggstädning efter renoveringen ingår i priset. Ni som renoverar ert badrum kan tyvärr inte använda toaletten då vattenanslutningar är stängda och och toaletten är borttagen.


När som helst kan ni kontakta arbetsledaren ni blir tilldelad för projektet. Denne ansvarar för det dagliga arbetet. Denne har ansvar för allt arbete under renoveringen, tidplaneringen och den regelbundna dagliga kontakten med er.


Samtliga underentreprenörer som vi samarbetar med har VVS-behörighet (enligt Säkert Vatten), allmän el-behörighet, och Tätskiktscertifikat från BKR(Byggkeramikrådet) alternativt GVK (Svensk Våtrumskontroll).


Garantier som erbjuds är enligt Konsumenttjänstlagen som innebär 10 års garanti på fel i entreprenadarbetet samt så har ni garantier på de material som använts. Givetvis har NJB även ansvarsförsäkring. Efter godkänd slutkontroll och slutbetalning skickar vi ut intyg på utfört arbete till er. Detta är ett viktigt kvalitetsdokument.


Er betalningspart är alltid NJB som fakturerar och reglerar eventuellt ROT-avdrag.


Frågor om ROT-avdraget hänvisar vi till www.skatteverket.se. I de flesta fall är alla fastighetsägare och bostadsrättsinnehavare berättigade ROT-avdrag enligt 30 % av arbetskostnaden, och maximalt 50 000 kr per ägare/år. Är det två ägare gäller 30 %, maximalt 100 000 kr/år.


Önskar ni referenser så lämnar vi gärna det till er.

Här bokar ni ert kostnadsfria möte

Fyll i formuläret med era kontaktuppgifter samt en kort beskrivning om vad ni behöver hjälp med och var ni finns. Föreslå gärna även en tid som passar er så ska vi försöka anpassa oss efter den!